skip to Main Content
info@twostep.nl | +31 (0) 416 537287
Mobiele SEO 2

De tijd begint te dringen.. maak je website mobiel vriendelijk

  • Blog

In ons vorige blog zijn wij uitgebreid ingegaan op de nieuwe kansen van mobiele zoekmachine optimalisatie. Door recente aankondigingen van een aantal belangrijke updates (onder andere de Peguin 4.0 update en de uitbreiding van Accelerated Mobile Pages) heeft Google nu een nieuwe ontwikkeling laten doorschemeren: binnenkort wordt de mobiele index van een website gescheiden van de desktopversie en wordt de mobiele versie zelfs de primaire index van Google.

Momenteel is het nog mogelijk om goed in Google gevonden te worden met een niet-mobielvriendelijke website. Op korte termijn kan dit tot flinke veranderingen gaan leiden.

Stel dat een website niet mobiel vriendelijk is maar al jarenlang hoge scores behaalt op bepaalde zoekwoorden en daarmee altijd haar concurrenten is voorgebleven. Dan kan dit door de aangekondigde aanpassingen van Google binnenkort flink worden veranderd. Het is mogelijk dat de niet-mobielvriendelijke website een aantal posities naar beneden keldert in de zoekresultaten, alleen doordat de website niet voldoet aan de nieuwe eisen van Google.