skip to Main Content
info@twostep.nl | +31 (0) 416 537287
Digitale Werkplaats

Digitale werkplaats

Google biedt gratis online marketing trainingen, kies zelf wat u wilt leren en wanneer!

Iedereen kan via de Digitale Werkplaats van Google zijn online marketing vaardigheden trainen, geheel gratis en op eigen tempo. U kunt uzelf met een Gmail account gemakkelijk aanmelden voor de trainingen. Heeft u geen Gmail account? Dan vraagt Google om enkele aanvullende gegevens, dit duurt nog geen minuut om te voltooien.

Op dit platform worden de meest voorkomende begrippen binnen de online marketing uitgelegd met video’s en tekst, na iedere training wordt de kennis getoetst met een korte vragenlijst. Het is een ideaal middel om basiskennis op te doen van online marketing. Wat kunt u leren van de Digitale werkplaats? Een aantal van de belangrijkste punten voor u op een rij:

Inhoud van de cursus

Wat is het nut van zoekmachines en hoe kan ik hier op inspelen?
Zoekmachine optimalisatie, ofwel Search Engine Optimalisation (SEO), is één van de belangrijkste aspecten dat binnen dit platform aan bod komt. Tijdens een aantal trainingen wordt het begrip nader besproken en worden een aantal factoren benoemd die invloed hebben op zoekmachine optimalisatie.

✓ Lokale vindbaarheid

Tijdens de zoekmachine trainingen komt ook een subcategorie ‘lokale vindbaarheid’ aan bod. Binnen de categorie wordt een goede basis weergeven over hoe u kunt inspelen op lokale vindbaarheid. In ons blog over ‘adverteren in google maps’ staan ook een aantal tips voor lokale vindbaarheid.

✓ Online adverteren

Een andere manier om zichtbaar te worden in zoekmachines is via advertenties, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Tijdens de lessen over SEA krijgt u uitleg over het nut van online advertenties. Daarnaast worden een aantal tips en voorbeelden besproken om een advertentie campagne te plannen.

Wat kan ik doen om mijn website inzichtelijk te krijgen?
Waar het bij traditionele marketing vaak moeilijk was om metingen uit te voeren is dit bij websites steeds makkelijker om bij te houden. Google heeft hier zelf een programma voor, namelijk Google Analytics. Met dit programma kunnen statistieken van een website overzichtelijk worden bijgehouden. Google Analytics biedt een aantal standaard statistieken, maar dit kan worden aangepast naar zeer specifieke metingen.

Wat kan ik met social media en hoe haal ik hier meer rendement uit?
Naast de trainingen over ‘betere vindbaarheid’ en ‘betere inzichten in websites’ is social media een begrip wat steeds bepalender wordt voor het succes van een onderneming of individu. In de trainingen over social media worden een aantal handvaten gegeven. U krijg meer inzichten over hoe u een social media plan kan opstellen en meer structuur kan brengen in social media activiteiten. Daarnaast worden een aantal belangrijke tools besproken die helpen om een social media plan in de praktijk te brengen.

Hoe kan ik inspelen op mobiele apparaten en welke mogelijkheden zijn er?
Er wordt steeds meer gezocht en gekocht op mobiele apparaten. Websites die hier slim op inspelen halen meer rendement uit hun online marketing. Binnen de trainingen van ‘mobiele mogelijkheden’ worden een aantal factoren besproken die invloed hebben op een website. Vervolgens worden een aantal belangrijke richtlijnen benoemd die een website mobiel vriendelijk maken. Tot slot worden er verschillende tips gegeven om uw site op een mobiel apparaat overzichtelijk te houden.

Wat is er nog meer te vinden op de Digitale werkplaats?
De Digitale werkplaats is daarnaast geschikt om meer te weten te komen over het gebruik van email, het gebruik van video’s en over het opzetten van een webwinkel. Deze aanvullende lessen brengen een goede basis voor het gebruik van een aantal factoren die in mindere mate aanwezig zijn op het platform.

Digitale werkplaats

Geslaagd?

De Digitale werkplaats biedt een hele leerzame, vrijblijvende en leuke manier van leren op het gebied van online marketing. Iedereen die de trainingen en eindtoets met succes afrond ontvangt een certificaat. Hiermee kan een deelnemer aantonen dat deze de basis van online marketing begrijpt en bekend is met de mogelijkheden van online marketing.

Hulp nodig?

Heeft u de training volledig afgerond? Proficiat! U kent nu de basisbegrippen van online marketing en bent bekend met een aantal mogelijkheden. Wij kunnen uw ideeën en plannen omzetten naar succesvolle resultaten. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.