skip to Main Content
Kies voor TWO STEP
Web & Marketing
  • Werken met Two Step is voor ons als zeer prettig, informeel en laagdrempelig ervaren met een hoge mate van professionaliteit. De uitleg vanaf het begin heeft mede bijgedragen aan een sterke opbouw van de website.
    Coert Donders - NeBeK
  • Bijna alle aangegeven zoekwoorden op 1 bij Google en bijna dagelijks offerte aanvragen. En het belangrijkste? Ruim 20% omzetstijging! Kleine wijzigingen worden snel doorgevoerd en een half woord is vaak al genoeg.
    Harold Weistra - CADdesign
  • Dankzij onze website zijn wij beter vindbaar op het internet. We zijn zeer tevreden over de samenwerking en inleving in ons bedrijf met als resultaat een prachtige website van grote kwaliteit. Super tevreden!
    Jan van Dam - Eetcafé de Zwaan
MENU
Google Search Console

Google Search Console

Met Google Search Console kun je de aanwezigheid (indexatie) van je site bijhouden, controleren en aanpassen. Je krijgt inzicht of Google je site goed kan lezen en alle inhoud indexeert die je wilt. Daarnaast is dit de plaats om te zien of er problemen zijn met je site.

Google Search Concole is een soort verzamelbak met allerlei informatie over je site. Je kunt zien of je site goed wordt opgenomen in Google en krijgt een (beknopt) overzicht van de trefwoorden die mensen gebruiken in Google om op je site te recht te komen. Ook krijg je een (beperkt) overzicht van de andere website op het internet die een link hebben naar je site. Als er problemen zijn met je site in Google, dan is dit de plaats waar je informatie kunt vinden over de aard van het probleem en het kunt oplossen.

Sitemap

Binnen Google Search Console is het belangrijk dat je sitemap, zeg maar de inhoudsopgave van je website, wordt geüpload naar Google. Op deze manier kun je Google vertellen welke pagina’s van je site je opgenomen wilt hebben in de zoekmachine. Google zal deze pagina’s bezoeken en beoordelen. Dit is een snelle manier om “nieuwe” pagina’s toe te voegen aan Google en dus erg belangrijk bij het lanceren van een nieuwe site. Dit is een standaard service voor ons, wanneer we een nieuwe site opleveren.

Problemen met je website in Google

Google Search Console is de plaats waar je kunt zien of er problemen met je site zijn voor Google. Je kunt bijvoorbeeld zien of je website volgens Google geschikt is voor mobiele apparaten en of alle inhoud voor Google te lezen (indexeren) is. Mocht je website spam technieken toepassen om beter vindbaar te zijn of geïnfecteerd zijn met malware, dan kun je dat hier terugvinden en oplossen.

Back To Top