+31 (0) 416 537287

Search Console

Two StepConversieSearch Console

Google Search Console, optimaliseer je zichtbaarheid!

Met Google Search Console kun je de aanwezigheid (indexatie) van je site bijhouden, controleren en aanpassen. Je krijgt inzicht of Google je site goed kan lezen en alle inhoud indexeert die je wilt. Daarnaast is dit de plaats om te zien of er problemen zijn met je site.

Google Search Concole is een soort verzamelbak met allerlei informatie over je site. Je kunt zien of je site goed wordt opgenomen in Google en krijgt een (beknopt) overzicht van de trefwoorden die mensen gebruiken in Google om op je site te recht te komen. Ook krijg je een (beperkt) overzicht van de andere website op het internet die een link hebben naar je site. Als er problemen zijn met je site in Google, dan is dit de plaats waar je informatie kunt vinden over de aard van het probleem en het kunt oplossen.

Sitemap

Binnen Google Search Console is het belangrijk dat je sitemap, zeg maar de inhoudsopgave van je website, wordt geüpload naar Google. Op deze manier kun je Google vertellen welke pagina’s van je site je opgenomen wilt hebben in de zoekmachine. Google zal deze pagina’s bezoeken en beoordelen. Dit is een snelle manier om “nieuwe” pagina’s toe te voegen aan Google en dus erg belangrijk bij het lanceren van een nieuwe site. Dit is een standaard service voor ons, wanneer we een nieuwe site opleveren.

Problemen met je site in Google

Google Search Console is de plaats waar je kunt zien of er problemen met je site zijn voor Google. Je kunt bijvoorbeeld zien of je website volgens Google geschikt is voor mobiele apparaten en of alle inhoud voor Google te lezen (indexeren) is. Mocht je website spam technieken toepassen om beter vindbaar te zijn of geïnfecteerd zijn met malware, dan kun je dat hier terugvinden en oplossen.

Peter weet er meer van! Neem contact met hem op!

Peter is onze Search console specialist, hij beantwoordt graag je vragen! Bel hem op 0416 537287, stel je vraag via de chat of vul het formulier in.