skip to Main Content
Two Step SSL Certificaat

Wat is een SSL-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

  • Blog

Wist jij dat je een boete kunt ontvangen als je persoonlijke gegevens onveilig verstuurt via een (aanmeld) formulier op je website? Uit het onderzoek van SIDN en MKB Servicedesk blijkt dat maar liefst honderdduizenden Nederlandse websites, die privacygevoelige informatie verwerken, de websitebeveiliging niet op orde heeft. Daarbij kan je denken aan de manier waarop deze website de gegevens verstuurt van de browser naar de eigen server. Hoe kan je dit als bedrijf veilig maken? 

Een https-verbinding is niet wettelijk verplicht, maar wel indien je gegevens verstuurt van browser naar jouw website. Een SSL-certificaat zorgt voor de beveiligde https-verbinding. Met een SSL-certificaat kan je veilig websitegegevens versturen. Nu hoor ik je denken, wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een protocol waarbij je een versleutelde verbinding tussen de webserver en de internetbrowser creëert. Simpel gezegd worden de gegevens beveiligd en versleuteld, waardoor de gegevens veilig worden verstuurd. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verplicht om de persoonsgegevens bij het verzenden te beveiligen. Daarnaast adviseert de Autoriteit Persoonsgegevens om SSL-certificaten te gebruiken. Indien dit niet gebruikt wordt, kan de organisatie in het ergste geval een boete ontvangen voor het onveilig verzenden van persoonsgegevens.

SSL

Hulp nodig bij het behalen van een SSL-certificaat?

Of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheidsmogelijkheden voor jouw website. Wij helpen je graag verder! Bel ons via +31 (0) 416 – 537287, stuur een mail naar info@twostep.nl of vul het onderstaande contactformulier in.