skip to Main Content
info@twostep.nl | +31 (0) 416 537287
Two Step SSL Certificaat

Wat is een SSL-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

  • Blog

Vanaf oktober krijgen Google Chrome gebruikers voortaan te zien dat je website niet veilig is als deze geen SSL-certificaat heeft. De bezoeker krijgt bij ieder invulveld of formulier een melding dat het een onbeveiligde website of webshop is. Google heeft daarbij de intentie om meer website of webshop eigenaren over te laten stappen naar een HTTPS-verbinding om het internet weer iets veiliger te maken!

Een SSL-certificaat installeren is op dit moment niet wettelijk verplicht, maar met een ‘niet-veilig’ melding schrik je websitebezoekers wel af! Een https-verbinding is wel verplicht, indien je gegevens verstuurt van browser naar jouw website. Door een SSL-certificaat te installeren, zorg je direct voor een beveiligde https-verbinding. Daardoor kan je veilig websitegegevens versturen.

De melding ziet er als volgt uit:

Veilige website:

Niet veilige website:

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een protocol waarbij je een versleutelde verbinding tussen de webserver en de internetbrowser creëert. Simpel gezegd worden de gegevens beveiligd en versleuteld, waardoor de gegevens veilig worden verstuurd. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verplicht om de persoonsgegevens bij het verzenden te beveiligen. Daarnaast adviseert de Autoriteit Persoonsgegevens om een SSL-certificaat te kopen.

Overstappen naar een SSL-certificaat?

Of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheidsmogelijkheden voor jouw website. Wij helpen je graag verder! Bel ons via +31 (0) 416 – 537287, stuur een mail naar info@twostep.nl of vul het onderstaande contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.