skip to Main Content

Wat zijn Trust flow en Citation flow?

Wanneer je een mooie website hebt wil je natuurlijk niets liever dan deze aan de hele wereld laten zien. Maar hoe vindt men jouw website? Ga maar bij jezelf na; als je online op zoek gaat naar een product of dienst, wat doe je dan? Je typt het product of de dienst die je zoekt in op Google en kijkt naar de websites die Google je laat zien. Een goede vindbaarheid is dan ook de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle website. Hoe goed de content op je website ook is, men moet deze wel tegenkomen. Hierin zijn Trust flow en Citation flow erg belangrijk. Deze twee SEO-begrippen hebben namelijk grote invloed op de vindbaarheid van jouw website. Maar wat houden deze termen dan in? En hoe verhoog je deze waarden zodat je beter gevonden wordt? Wij leggen het graag voor je uit!

Lees verder

Wat is Trust flow?

De Trust flow is een maateenheid waarbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de inkomende links. Deze waarde is een goede maatstaf voor de betrouwbaarheid van een website of URL. De Trust flow wordt gebaseerd op de hoeveelheid betrouwbare inkomende links naar een website of URL. Oftewel; hoe groter het aantal betrouwbare inkomende links, des te hoger de trustflow. Google redeneert namelijk als volgt: ‘een site waarop veel kwaliteit binnenkomt, zal ook kwaliteit doorgeven.’ Een hoge trustflow is dus voor Google een indicator voor een kwalitatief hoogwaardig backlinkprofiel en dat is vervolgens weer een sterk signaal dat een website sterke content toont, wat zich weer uit in een hoge positie in de zoekmachine. Een hoge trustflow is dus van erg groot belang voor een goede vindbaarheid van je website.

Wat is Citation flow?

Waar er bij de Trust flow meer gekeken wordt naar de kwaliteit van de links, is Citation flow juist meer gericht op de kwantiteit van de links. Oftewel de hoeveelheid links die naar een bepaalde URL of website verwijzen. De Citation flow is een indicatie van hoe groot de invloed is die de URL van een bepaalde webpagina heeft. Dus hoe groter het aantal inkomende links, hoe hoger de Citation flow is. Daarnaast wegen de inkomende links met een hogere citationflow zwaarder dan inkomende links met een lagere waarde. Dit is natuurlijk weer interessant voor Google. Hoe hoger de waarde, hoe eerder Google vindt dat je een hogere ranking verdient.

Linkbuilding

Nu je weet wat deze termen betekenen, vraag je je misschien af. Hoe zit het met mijn waarden? En hoe krijg ik deze zo hoog mogelijk? Daar willen wij je natuurlijk maar al te graag bij helpen! Onder Two Step vallen namelijk nog 2 andere bedrijven; Linkbuilding partner en Blog Brains. Beide gespecialiseerd in linkbuilding van het hoogste niveau. Samen spitten we jouw website door en kijken we waar er nog verbeteringen mogelijk zijn, bijvoorbeeld op het gebied van Trust flow of Citation flow. Om vervolgens met het inzetten van de juiste links jouw website te laten stijgen in de zoekmachine!

Meer weten?

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van linkbuilding? Neem dan contact met ons op! Two Step Websites & Marketing heeft jaren ervaring in het verkrijgen van waardevolle backlinks voor verschillende klanten. Volg ons ook op Facebook & Instagram voor de laatste updates rondom online marketing!